Kako registrovati kompaniju na Delfis sistem

Proecs regstracije naloga na Delfis sistem za elektronsko fakturisanje sastoji se iz dva koraka:

  • Registracije korisničkog naloga;
  • Registracije kompanije;

Registracija naloga je prvi korak ka osiguravanju bezbijednosti Vaših podataka, o čemu više možete pročitati u članku “Delfis i bezbijednost podataka“. Na taj način, pristup podacima omogućen je samo Vama i osobama kojima Vi to dozvolite.

Registracija korisničkog naloga podrazumijeva registraciju Vašeg email-a i lozinke koje ćete korsititi za pristup Delfis sistemu. Da bi ste se registrovali, možete iz menija odabrati opciju “Prijava” ili, ako se već nalazite na Login stranici, pritisnuti dugme “Napravite novi nalog”

Login stranica

Na stranici za registraciju, potrebno je da popunite tražene podatke (Vaše ime i prezime, e-mail i lozinku), da potvrdite polje “Slažem se sa uslovima korišćenja” i kliknete na dugme “Registracija”, nakon čega će na uneseni email biti poslat link za potvrdu, kojim verifikujete da ste zaista Vi vlasnik unesenog email-a.

Forma za registraciju novog naloga

Informaciju o slanju email-a za potvrdu ćete vidjeti i na ekranu:

Potvrda o slanju email-a

U narednih par minuta, na Vaš email nalog će stići email sa linkom za potvrdu. (Može se desiti da e-mail završi u Vašem spam, ili promotions folderu). Email sadrži dugme sa linkom za potvrdu, na koje možete kliknuti, a isti link se nalazi i u tekstualno obliku u dnu email-a, koji možete iskopirati i nalijepiti u Vaš veb brauzer.

Izgled email-a za potvrdu

Bilo koji od oda dva metoda da odaberete, otvoriće Vam se nova stranica sa potvrdom da je Vaša email adresa verifikovana, i da je time Vaš nalog na Delfis sistemu uspješno kreiran. Ispod potvrde, nalazi se dugme “Prijava” klikom na koje će Vam se otvoriti Login stranica preko koje se konačno možete prijaviti na sistem.

Potvrda o verifikaciji email-a

Unesite Vaš email i lozinku i kliknite na dugme “Prijava” kako bi ste se prijavili na sistem vašim novokreiranim nalogom.

Logovanje na Delfis sistem

 

Nakon uspješnog logovanja, otvoriće se stranica na kojoj su prikazane sve Vaše kompanije, kao i kompanije koje su Vas dodale kao radnika, i time Vam dale pristup svojim podacima. Pošto ste tek kreirali nalog, ovi podaci će biti prazni, i jedina opcija koju imate je da kreirate sopstvenu kompaniju, klikom na dugme “Dodaj kompaniju”.

Stranica odabira i kreiranja kompanija

Otvoriće se nova stranica sa formom za unos podataka o Vašoj kompaniji, kao što su njen naziv, email, adresa, PIB i PDV broj. U dnu stranice možete postaviti i logo vaše kompanije koji će se pojavljivati na fakturama koje ćete izdavati, ali u ovom koraku to nije obavezno. Nakon što ste unijeli sve podatke, kliknite na dugme “Registrujte kompaniju”. (Moguće je kreiranje više kompanija, bez ikakvih ograničenja. Ipak, besplatni probni period će automatski biti dodijeljen samo prvoj kompaniji koju ste kreirali unutar jednog naloga). Sve unijete podatke ćete svakako moći i kasnije da izmijenite u podešavaljima, nakon logovanja u kompaniju.

Forma za registraciju kompanije

Nakon uspješne registracije kompanije, vratićete se na stranicu odabira kompanije, gdje će sada biti prikazana i kompanija koju ste upravo registrovali. Da bi ste je odabrali, kliknite na dugme “Nastavi” koje se nalazi pored naziva i logoa kompanije.

Odabir kompanije

Odabirom kompanije, otvoriće vam se kontrolni panel Vaše kompanije, sa svim omogućenim funkcionalnostima kojima možete pristupiti iz lijevog bočnog menija.

Početna stranica kontorlnog panela kompanije

 

Više informacija o kreiranju naloga i logovanju na sistem možete potražiti i u  našoj bazi znanja, na stranici podrške.